• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Craftwork Estate Sauvignon Blanc Monterey 2019 Sauvignon Blanc

Craftwork Estate Sauvignon Blanc Monterey 2019

Pris 179 kr
Lagerstatus
24 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
USA
Region
Kalifornien
Distrikt
Monterey County
Producent
Craftwork Wines
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & smak

Aromatiska dofter, med inslag av grapefrukt, guava, som leder vidare till mogna äpplen och melon. Smakerna är friska och fräscha, med en välbalanserad syra som möts upp med en rund finish av tropisk frukt.

Passar till

Servera runt 8-12°C som aperitif, eller det mesta från havet, då gärna av lite elegantare slaget. Också fint till en gazpacho eller en asian stir fry

Beskrivning

Craftwork producerar handgjorda och hållbara viner längst den gyllene kusten i Monterey County och är amerikansk vintillverkning när den är som bäst. Vingården håller fast vid gamla beprövade metoder, för att på så sätt hedra regionens naturliga uttryck. I en värld där allt fler vingårdar investerar i ny teknik, skulle nog många kalla det gammalmodigt. De själva kallar det hantverk (craftwork). Området är känt för sina varierande markförhållanden, unika terroir och maritima inflytande, vilket är en perfekt cocktail när man producerar kvalitetsvin. Craftwork har lyckats skapa prisbelönta och vardagliga viner med stor valuta för pengarna.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS