Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Craftwork Wines

(0)

Craftwork Wines respekterar traditionella metoder.
Ett vin från Craftwork Wines är ett traditionellt hantverk. Miljön i området är unik och mångsidig och vinerna har samma egenskaper. 

Gediget hantverk, det får du när du väljer ett vin från Craftwork Wines i Monterey County, Kalifornien. Omväxlande miljöer med flera jordmåner präglar omgivningen här på centrala Kaliforniens berömda kust. Den unika variationen i miljön är också något som vingården vill uttrycka i sina viner.
Craftwork Wines håller fast vid gamla beprövade metoder för att kunna producera unika och smakrika viner. Detta menar de skulle andra kunna kalla gammalmodigt. Craftwork Wines väljer att kalla det hantverk, och det med goda anledningar.

Fantastiska miljöer

Närheten till havet gör sitt för det unika och mångsidiga klimatet i Monterey County. En djup undervattenskanon låter kylan från havet stanna kvar och påverka omgivningen. Dimman kan ligga kvar länge, innan den övergår till en varm sommardag. Countyt fortsätter sedan genom en lång dal med flera olika mikroklimat. Craftwork Wines kombinerar olika druvor och växtplatser i området, för att utnyttja både druvornas och klimatets fulla potential. Det här är enligt många amerikansk vintillverkning när den är som allra bäst.

Druvor och viner

I dalen odlas Pinot Grigio, Sauvignon Blanc och Chardonnay för att tillverka vita viner. Den förstnämnda blir till ett krispigt och fruktigt vin som passar bra med speciellt lätta fiskrätter. Också de andra två blir till mångsidiga och krispiga viner som du kan avnjuta tillsammans med till exempel skaldjur. Bland smakerna nämns stenfrukter och citrus.

De röda vinerna kan istället innehålla Pinot Noir, Zinfandel eller Cabernet Sauvignon. Eleganta och mjuka rödviner som ofta passar till grillat är Craftwork Wines specialitet. Smakerna är mogna och bäriga. Vinet på Pinot Noir har låga tanniner medan de andra två druvorna ger kraftiga viner med höga tanninnivåer.

Gemensamt för de gröna och de blå druvorna är att de alla utgör en egen regional variant av sorten. Det förstärker ytterligare bilden av riktigt rika miljöer som ger upphov till riktigt smakrika viner.