Beskrivning

I Bordeaux finns några av de bästa vingårdarna i världen. Området är indelat i flera appellationer, en av dessa är Margaux. Här är Château Palmer en av de ledande vingårdarna.

Det här är gårdens toppvin. Som du ser är det en tredje cru vilket kommer ifrån en gammal klassificering. Idag anses Château Palmer vara den närmaste rivalen till områdets enda första cru-granne - Château Margaux - och vinerna härifrån bland de bästa i Bordeaux.

2019 klassas dessutom som en fantastisk årgång i Bordeaux. 

Perfekt för dig som vill lägga ett riktigt fint vin i vinkällaren. Det här blir nämligen bara bättre med åren. Drick tidigast 2028 men vänta inte längre än till 2042.

98/100 - Jane Anson, Decanter

Passar till

Servera vinet kring 18 grader efter 1- 2 timmar på karaff. En utmärkt kombo ackompanjerad mustig vinkokt oxkind serverad med mandelpotatispuré, klassisk Beef Wellington samt till vildfågel som vaktel.

Utmärkelser

98 Poäng - Jane Anson, Decanter

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 1 st
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Vin från Margaux
Producent
Château Palmer
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Château Palmer

  Château Palmer i Bordeaux anses vara den närmaste rivalen till det stora stjärnslottet - Château Margaux. Vinerna härifrån är bland de bästa i världen. 

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Världens mest odlade druva!

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux är en av de mest berömda vinregionerna i världen. Mest känd för slott, rött vin och söt Sauternes. Men här, i ett av världens största vinområden, görs även torrt vitt vin, rosé och mousserande. 

 • Kategori

  Tillfälliga släppet

  Viner på tillfälligt besök. Varje månad släpps här ett fåtal flaskor spännande, ovanliga, unika eller särskilt dyrbara viner.