Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Palmer

(0)

Château Palmer i Bordeaux anses vara den närmaste rivalen till det stora stjärnslottet - Château Margaux. Vinerna härifrån är bland de bästa i världen. 

I Bordeaux finns några av de bästa vingårdarna i världen. Området är indelat i flera appellationer, en av dessa är Margaux. Här är Château Palmer en av de ledande vingårdarna.

Château Palmer - slottet som såldes på ett tåg

Château Palmers historia går tillbaka till 1814, då en engelsk general vid namn Charles Palmer steg ombord på tåget från Paris till Bordeaux. Mittemot honom satt en, enligt uppgift, vacker men olycklig änka som hade varit i huvudstaden för att försöka sälja sitt vinslott. Hon hade inte lyckats hitta någon köpare. De började prata och när de hade gått av tåget i Bordeaux hade Palmer blivit ägare till en vingård i Bordeaux. 

Vin från Château Palmer kan mäta sig med Château Margeaux 

Château Palmer är idag en av de mest perfektionistiska vingårdarna i Bordeaux. Särskilt sedan 1960-talet har man producerat viner av extremt hög och stabil kvalitet här. De bästa årgångarna har till och med fått viner från 1:er cru-egendomar att blekna. Château Palmer anses till och med vara den närmaste rivalen till områdets stora stjärnslott - Château Margaux - och vinerna härifrån bland de bästa i världen. 

Château Palmer har blivit världsberömt för viner med exceptionellt god lagringsduglighet.