Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Bordeaux Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Château Fleur de Jean Gue 2018 (halvflaska) Merlot

Château Fleur de Jean Gue 2018 (halvflaska)

199kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Château Fleur de Jean Gue 2018 (halvflaska) Merlot
Château Fleur de Jean Gue 2018 (halvflaska) 199kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
12 st

Mjuk och fyllig Pomerol!

Perfekt till klassiska anrättningar som plankstek med oxfilé och pommes duchesse. serveringstemperatur kring 16-18 grader

Stor och uttrycksfull doft av hallon, lakrits och skog. Smaken domineras av svarta vinbär och rostat kaffe. Eftersmaken har toner av aprikos och eleganta trädgårdskryddor. Den stora andelen merlot, som skördats vid precis rätt tidpunkt ger balans till vinet och gör det runt och sammetslen.

Omdömen

Beskrivning

Tillverkning

Fleur de Jean Gué består av 80% merlot och 20% cabernet franc. Druvorna kommer från 25 år gamla vinstockar som är planterade i sandig, grusig jord. När druvorna har skördats körs de till vineriet, där de avstjälkas och krossas före jäsning. Jäsningen sker i små rostfria ståltankar där druvsaften och druvmassan ligger i tre till fyra veckor. Druvsaften pumpas över druvmassan en gång om dagen för att ge vinet rätt färg, fyllighet och smak. Vinet överförs till ekfat där den malolaktiska jäsningen äger rum.

Om producenten

Vineriet ligger bara några vinrader från den enastående kyrkan från 1100-talet i Lalande de Pomerol och bestod ursprungligen av en 2 hektar stor grusig mark. Idag består egendomen av 14 hektar mark. Av dessa omger 8 hektar den moderna och funktionella vingården som byggdes 1992.

Fleur de Jean Gués vineri har den senaste tekniken, inklusive dubbelisolering som förhindrar stora temperaturvariationer.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt