Tillverkning
Fleur de Jean Gué består av 80% merlot och 20% cabernet franc. Druvorna kommer från 25 år gamla vinstockar som är planterade i sandig, grusig jord. När druvorna har skördats körs de till vineriet, där de avstjälkas och krossas före jäsning. Jäsningen sker i små rostfria ståltankar där druvsaften och druvmassan ligger i tre till fyra veckor. Druvsaften pumpas över druvmassan en gång om dagen för att ge vinet rätt färg, fyllighet och smak. Vinet överförs till ekfat där den malolaktiska jäsningen äger rum.
Om producenten
Vineriet ligger bara några vinrader från den enastående kyrkan från 1100-talet i Lalande de Pomerol och bestod ursprungligen av en 2 hektar stor grusig mark. Idag består egendomen av 14 hektar mark. Av dessa omger 8 hektar den moderna och funktionella vingården som byggdes 1992.
Fleur de Jean Gués vineri har den senaste tekniken, inklusive dubbelisolering som förhindrar stora temperaturvariationer.