• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 39 077 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers, som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, så få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här bedriver den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka Champagner de gör. Idag är det familjens fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde. Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.

Passar till

Servera runt 12-14°C till det mesta från havet, gärna eleganta skaldjursanrättningar, fet fisk som lax eller tonfisk, eller en tjusig fisktartar. Naturligtvis fint som aperitif.

Utmärkelser

Silver - Decanter, 2019
Brons - Concours Général Agricole Paris, 2018
1 stjärna - Guide Hachette 2017

Produktinformation

Lagerstatus
302 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Champagne Pierre Gobillard
Huvuddruva
Pinot Meunier
Druvor
40% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Champagne Pierre Gobillard

  Hautvilliers, Champagne’s födelseort!

 • Huvuddruva

  Pinot Meunier

  Pinot Meunier gör champagnen eller vinet lätt att tycka om.

  Den fruktiga och aromatiska druvan ser du ofta tillsammans med en eller två andra sorter. Pinot Meunier bidrar med fruktighet, bärighet och syra. Läs mer här.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Brödigt & fylligt

  Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.