• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Champagne Gobillard Brut Séléction Pinot Meunier

Champagne Gobillard Brut Séléction

Pris 349 kr

Lagerstatus
14 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till och med 2030
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Gyllene, med fin mousse
Land
Frankrike
Region
Champagne
Klassifikation
AOC 1er Cru
Producent
Champagne Pierre Gobillard
Huvuddruva
Pinot Meunier
Druvor
40% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Runda och mogna aromer av torkad frukt och en touch av honung. I munnen kommer även friska inslag av citrusfrukter. Ett fylligt vin med levande inslag. Efter luftning i glaset kommer tonerna av torkad frukt och honung från dofterna ut till fullo.

Utmärkelser

Silver - Decanter, 2019
Brons - Concours Général Agricole Paris, 2018
1 stjärna - Guide Hachette 2017

Passar till

Servera runt 12-14°C till det mesta från havet, gärna eleganta skaldjursanrättningar, fet fisk som lax eller tonfisk, eller en tjusig fisktartar. Naturligtvis fint som aperitif.

Beskrivning

Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers, som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, så få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här bedriver den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka Champagner de gör. Idag är det familjens fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde. Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS