Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Champagne Frankrike
Champagne Gobillard Brut Séléction Pinot Meunier

Champagne Gobillard Brut Séléction

399kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Druvor från Pérignon gamla marker!

Servera runt 12-14°C till det mesta från havet, gärna eleganta skaldjursanrättningar, fet fisk som lax eller tonfisk, eller en tjusig fisktartar. Naturligtvis fint som aperitif.

Runda och mogna aromer av torkad frukt och en touch av honung. I munnen kommer även friska inslag av citrusfrukter. Ett fylligt vin med levande inslag. Efter luftning i glaset kommer tonerna av torkad frukt och honung från dofterna ut till fullo.

Omdömen

Beskrivning

Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers, som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, så få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här bedriver den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka Champagner de gör. Idag är det familjens fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde. Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.

Utmärkelser

Silver - Decanter, 2019
Brons - Concours Général Agricole Paris, 2018
1 stjärna - Guide Hachette 2017

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt