• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 166 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Barberasso är resultatet av innovation och mod! De små fina Barberadruvorna som Barberasso är skapat av är väl utvalda och har fått hänga kvar extra länge på sin ranka med många varma soltimmar. Detta resulterar i mer eller mindre torkade druvor som ger ett koncentrerat vin med elegant fräschör och den väldigt omtyckta koncentrerade frukt som dominerar den härliga smaken.

En ny stil på Barbera som vi garanterat kommer få se mer av!

Passar till

Servera vinet kring 18-20 grader. Perfekt till salsicciapasta, pizza med massor av ost och lasagne.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Lombardiet
Distrikt
Provincia di Pavia
Producent
Castello di Cigognola
Huvuddruva
Barbera
Druvor
100% Barbera
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Castello di Cigognola Barberasso Appassite 2018 har fått betyget 4.0/5 • 9 omdömen.
  • Huvuddruva

    Barbera

    Barbera- även kallad folkets druva av italienarna själva. Vi förstår varför, Barbera ger härligt rödfruktiga viner som dricks fantastiskt bra redan i sin ungdom till mat men även bara att avnjuta i sin enkelhet.

  • Region

    Lombardiet

    En stor vinregion i norra delen av Italien.
    Lombardiet ligger i norra Italien och är en stor region med olika sorters klimat där det produceras viner av olika karaktär.

  • Karaktär

    Mjukt & Bärigt

    Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.

  • Land

    Italien

    Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.