• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 23 016 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Bosco Viticultori är beläget i Salgareda, i hjärtat av östra Veneto, en region som är starkt förknippad med vinproduktion. Regionen som inhyser viktiga städer som Venedig, Verona och Treviso, och som också är känt för både Prosecco och stora fylliga röda viner, såsom Amarone och Ripasso. Här har Bosco skapat ett mycket prisvärt och trevligt alternativ på - den för regionen inte helt ovanliga druvan, men heller inte typiska - Merlot. Faktum är att detta vin var tänkt att ligga på en betydligt högre prispunkt, men pga av nedstängningar av länders importmöjligheter under 2020, blev dessa kvar hos producenten och vi har nu erbjudits att köpa det kraftigt rabatterat, vilket såklart är en möjlighet för er att göra ett klipp.

Passar till

Perfekt till läckra italienska rätter som risotto med svamp eller "alla Milanese", eller till pastarätter, t ex ravioli. Också ett trevligt ackompanjemang till de flesta rätter på både vitt och rött kött, gärna fläsk. Bra serveringstemperatur runt 18-20°C

Produktinformation

Lagerstatus
Kommer vecka 42
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Veneto
Producent
Bosco Viticultori
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Casa Toria Merlot 2019 har fått betyget 4.0/5 • 5 omdömen.
 • Producent

  Bosco Viticultori

  Bosco Viticultori producerar förnäma viner från Veneto.
  Bosco Viticultori ligger i Salgareda i östra Veneto. En historisk miljö mellan Venedig, Verona och Treviso - känd för sina mousserande viner. 

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien som den också benäms i Sverige) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande varumärken som Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.