Stora, kryddiga rätter från grillen eller länge i ugnen, gärna med italienska smaker. Eller till lagrad ost. Servera svalt, strax under rumstemperatur, efter minst en timme i karaff.
Stor, härlig doft med massor av röda skogsbär, eleganta torkade kryddor, karameller, balsamico och komplexa karaktärer av krossad sten. Medelfyllig till fyllig smak med stor elegans av lager på lager med skogsbär och vinbär, rostade fatkryddor, frisk syra och perfekt integrerade tanniner. Avslutningen är rund och underbart silkig med lite inslag av torkad frukt.
Caiarossa grundades på 90-talet i södra delarna av Toscana, på gränsen till Bolgheri. Valet av område föll inte på appellation eller säljpotential utan helt och hållet på förutsättningar för optimal druvodling av många olika druvsorter och ekologiskt. Druvornas kvalitet fick snabbt rykte om sig och 2004 gick ägarna till Château Giscours i Margaux in som nya ägare och hela produktionen ställdes om till biodynamisk (som deras slott i Bordeaux). Succén var omedelbar och idag producerar Caiarossa ett par olika super-Toscanaviner med väldigt gott renommé.