• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bodegas Barahonda Lualma Crianza 2016 Monastrell

Bodegas Barahonda Lualma Crianza 2016

Pris 399 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
23 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till 2025
Karaktär
Fylligt, komplext och smakrikt
Färg
Intensivt rubinrött
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Klassificering
DO
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
Monastrell Syrah Tintorera
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3,7 g/l
Alkoholhalt
15,5%

Doft & Smak

Mycket intensiva och aromatiska dofter, med anteckningar av mogen röd frukt, balsamico-noter, med inslag av lakrits och rostade toner. I munnen är den väldigt välstrukturerad och balanserad, kraftfull, med en viss fruktsötma, som bärs upp av kraftfulla, men trivsamma tanniner. I detta vin hittar vi tonerna från terroir och Monastrell när den är som bäst.

Passar till

Servera runt 15-17ºC. till rökt kött, gärna storvilt, såsom vildsvin, hjort eller rådjur, eller grytor med rött kött, på nöt eller lamm. Också ett väldigt fin komplement till brickan med vällagrade ostar, spanska charkuterier, nötter och choklad. Lämplig för veganer och vegetarianer.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Alla deras viner är ekologiskt odlade, dock är endast vissa dem certifierade.

Populära viner med samma druva