• Mendoza Argentina
Achaval Ferrer Finca Bella Vista Mendoza Malbec 2013 Malbec

Achaval Ferrer Finca Bella Vista Mendoza Malbec 2013

899kr

1 flaskor
Achaval Ferrer Finca Bella Vista Mendoza Malbec 2013 Malbec
Achaval Ferrer Finca Bella Vista Mendoza Malbec 2013 899kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 1 st

Allra finaste "Single Vineyard" Malbec med ålder!

Perfekt till grillade fläskkorvar, till smakrika grytor på nöt eller vilt samt till det mesta som läggs på grillen. Servera vinet kring 18 grader.

Ett stort och intensivt vin där blåbär, viol och björnbär står i fokus. Vidare till tobak, läder och garrigue, hasselnötter samt apelsinblom. Kroppen är fyllig, tanninerna runda och finishen är tät och lång. Enligt Achaval Ferrer själva kallar de Bella Vista smakmässigt för "en kvinna klädd i siden".

Omdömen

Beskrivning

Året var 1995..

Då bestämde sig de goda vännerna Santiago Achával, Manuel Ferrer, Roberto Cipresso och Tiziano Siviero för att göra vin av bästa tänkbara kvalitet från sluttningarna i Mendoza.

Samtidigt då vineriet byggdes upp sökte de efter lämpliga vingårdar i trakten. Roberto Cipresso övertygade resten av gruppen om att köpa en snårig, avlägsen och sedan länge övergiven vingård vid namn Altamira. Första årgången som var 1999, vinifierades och buteljerades rakt av, utan krusiduller. Vinet fick betyget fem stjärnor av det internationella vinmagasinet Decanter, vilket på den tiden var exceptionellt.

Det var då de fick insikten i att allt handlar om vingården och att det är den "som gör vinet". Achaval-Ferrer arbetar utifrån principen så lite mänsklig påverkan som möjligt och istället låter druvmaterialet visa vägen från vingård till det som serveras i glaset.

Vinstockarna på vingården är gamla, vilket ger små skördar av högkvalitativa druvor. Achaval-Ferrer's filosofi är att förena Gamla Världens terroir, tradition och elegans med Nya Världens frukt, fräschör och fyllighet. Något som resulterar i koncentrerad, sammetslen malbec och cabernet sauvignon som uppvisar platsen där den odlats på allra bästa vis.

Utmärkelser

95 Poäng James Suckling 95 Poäng Robert Parker 96 Poäng Tim Atkin

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt