Spännande matvin till allt från pocherad fisk, till kyckling, fläsk eller pizza bianco. Serva lätt kylt kring 14-15 grader.
Frisk och bärig, nästan "syrlig" doft med hallon, körsbär och röda vinbär och en snygg örtig ton i bakgrunden. Ren och bärig smak med en hög, nästan lite spritsig syra från jäsningen med massor av skinande frukt av jordgubbar, körsbär och vinbär som rundas av till en mjukare mer saftig stil i avslutningen. Inga tillsatta sulfiter.
William Downie är, likt en rad moderna vinmakare i nya världen, en form av garageproducent där han köper druvor av vänner runt om i Australien (i hans fall främst Victoria) och sedan producerar riktigt coola, moderna naturviner med massor av karaktär och finess. Bills bakgrund är många i Bourgogne vilket tydligt reflekteras i hans produktionsstil med eleganta men jordiga och naturnära karaktärer. Fokus på ekologisk produktion, hands-off och en tydlig reflektion av deras ursprung. Han producerar främst Pinot Noir men även en väldigt omtalad Petit Verdot. Enjoy.