Beskrivning

Michel Joannet har återigen lyckats skapa ett fantastiskt vin i denna prestigefulla 1:er Cru Vosne-Romanée.

Michel Joannet är en familjedomän som täcker ett område på 14 hektar vingårdsmark, med en rad olika appellationer från la Côte de Nuits - till la Côte de Beaune som löper genom Hautes-Côtes där deras vinkällare finns. Producenten värnar om miljön och odlar alla sina druvor enligt ett miljövänligt program.

Årgången 2018 i Bourgogne har visat sig var exeptionellt bra för de som uppskattar koncentrerade och raffinerade viner med lång lagringspotential.

Passar till

Servera vinet kring 16-18 grader. Perfekt ackompanjerat eleganta anrättningar på anka, dovhjort och kalvfilé.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 4 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Vosne-Romanée
Producent
Domaine Joannet
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet. 

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.