• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Viu Manent Secret Syrah 2015 Shiraz-Syrah

Viu Manent Secret Syrah 2015

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
51 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Fruktigt & Elegant
Färg
Djupt blålila
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Colchagua Valley
Producent
Viu manent
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
85% Syrah, 15% blandade druvsorter
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Stor, varm doft av plommon, mörka vinbär, körsbär, mocka och en elegant ton av tryffel. Balanserad smak med bra tryck och fyllighet utan att köra över den finessrika fatlagringen. Mörka bär, dova kryddor, rostade fattoner och en frisk syra i harmoni med bra tanninstruktur.

Passar till

Gott till kraftigare och smakrikare rätter på fågel eller kalv, till mogna ostar eller till en tarte flambée med kryddig korv. Servera svalt, kring 18-20 grader.

Beskrivning

Secret Syrah kommer från specifika vingårdslägen kring Olivar, ett område producenten anser vara perfekt för just Syrah. De sluttande dalgångarna ger perfekt solexponering och de svala havsbriserna ser till att temperaturen inte blir för hög. Förutsättningar som särskilt Syrah tycker om och då kan producera perfekta druvor. Just detta exemplaret har en djupt blåffruktig doft med mycket kryddor, mocka och tryffel innan en generös och elegant smak.

Om producenten

Viu Manent grundades redan 1935, då utan egna vingårdar, men efter en lyckad period med vinmakning och försäljning hade de tillräckligt med kapital för att på 60-talet köpa upp det mesta av den bästa vinodlingsarealen i lilla Colchagua-dalen där de har sin hemvist. Många var de då som trodde Don Miguel Viu Manent hade tappat förståndet eftersom det då var få som vågade satsa på kvalitet före kvantitet. Idag rankas dalen som en av de bästa i Chile för vinodling och få skulle ens tänka tanken att Don Miguel inte var en klok man.