Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Viu Manent

(0)

Åk med på Chiles mest prestigefyllda vinrutt.
En av Chiles mest besökta vingårdar och det är enkelt att se varför. Utsökta viner, rundturer på häst och vagn.

Familjen Viu har alltid haft en speciell kärlek för vin, men även för vinhandel. Vinodling har varit en del av familjen sedan 1935, och det är onekligen deras engagemang och kärlek för industrin som hjälpt dem dit de är idag. Viu Manent är idag känt över hela regionen för att endast producera utmärkta kvalitetsviner.

Kort om Viu Manent

Viu Manent ligger 130 km sydost om Chiles huvudstad Santiago, i den lilla dalen Colchagua. Dalen är en del av centrala Chile, där familjen har sysslat med vinodling sedan mitten på 30-talet. Det hela började med att Miguel Viu-García och hans två söner Agustín och Miguel Viu-Manent först grundade "Bodegas Viu" som då låg i Santiago. Där tappade de vinerna på flaskor som de sedan sålde på den lokala marknaden.

Vinet, som på den tiden hette Vinos Viu, var inte speciellt märkvärdigt. Det hela ändrades 1966 när Miguel plötsligt började köpa upp alla de bästa vingårdarna i Colchagua. Många trodde nog att han hade tappat förståndet, men Miguel var fast besluten att han skulle skapa ett kvalitetsvin. Idag har Viu Manent 254 hektar som sträcker sig över hela dalen och är uppdelade på tre odlingar.

En av de mest besökta vingårdarna i Chile

Sedan 1995 har Viu Manent etablerat sig som en av de mest besökta vingårdarna i Colchagua Valley. Idag håller dessutom gården en av Chiles främsta och mest intressanta guidade turer via häst och vagn. En annan anledning är att gården har ett välförtjänt rykte om att framställa Chiles bästa Malbec.

Innan 90-talet fanns det ingen 100% chilensk Malbec, vilket Viu Manent ändrade på. Viu Manent var den första vingården som producerade 100% chilensk Malbec. Idag har vinframställningen vuxit i takt med gården och de producerar åtta olika viner från den klassiska Bordeaux-druvan. Det mest kända vinet i deras portfölj är "Viu 1", men de framställer även en väldigt uppskattad Rosé, "Estate Collection Reserva Malbec Rosé."