• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Vini dei Cardinali Valpolicella Ripasso 2016 Corvina

Vini dei Cardinali Valpolicella Ripasso 2016

"Permanent prissänkt Ripasso i klassisk stil!"

Pris 159 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Fruktigt & Örtigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Valpolicella Ripasso
Klassificering
DOC
Producent
Bosco Viticultori
Huvuddruva
Corvina
Druvor
Corvina, Rondinella, Molinara
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Intensivt bärig och fruktig doft av röda körsbär, hallon, plommon och moreller. Vissa inslag av mer blommiga toner tillsammans med örter, lakrits och choklad. Rund, len smak med bra fruktighet, tydliga röda bär och en lång avslutning av fruktkompott med kryddiga toner.

Passar till

Gott till det mesta från skogen i form av vilt, svamp eller vildsvin. Prova t.ex. tillsammans med en ostbricka med mellanlagrade ostar (gärna italienska), viltsvinssalami och fikonmarmelad. Servera svalt, några grader under rumstemperatur, kring 18-20 grader.

Beskrivning

Vini dei Cardinali Valpolicella Ripasso är ett varumärke från Viticultori Bosco som är en av de större producenterna i Veneto. Just detta varumärket har fokus på att producera så prisvärda och klassiskt stiltypiska viner som möjligt i en något lättare, renare stil än vad vissa är vana vid i Sverige (men mer lik den äkta Italienska stilen). Vi lyckades få tag på de sista flaskorna av 2015 Ripasso och 2013 samt 2014 Amarone och slog till direkt vilket gav oss ett pris långt under det normala. Vi har valt att ge er kunder hela rabatten varför vinerna är permanent nedsatta och det finns inget mer att få tag i av aktuell årgång. Grattis!