Servera vinet kring 10-12 grader. Perfekt till krämig saffransdoftande fisk och skaldjursgryta, till lax i ugn, till kycklingryta samt till krämiga färskostar.
Uttrycksfull aromatisk profil där vit persika och vita blommor står i fokus, vidare till toner av päron gräddkola och citrus. I munnen har vinet en fin krämig struktur som ett resultat av jäsningen på fransk ek.
Två familjer från Barossa Valley har gått samman i Thorn-Clarke, som nu representerar sex generationers erfarenhet i ett 100 % familjeägt företag. Huset ägs av David och Cheryl Clarke (tidigare Thorn), och med sig har de sin son, som är general manager på Thorn-Clarke.
Utmärkelser
Thorn-Clarkes vingård har tilldelats "5 RED STARS" i The Halliday Wine Companion 2023. Betyget "5 RED STARS" ges endast till enastående vingårdar som regelbundet producerar viner av exemplarisk kvalitet och karaktär. The Halliday Wine Companion anses vara en av de bästa guiderna när man recenserar vingårdar i Australien.