Beskrivning

Ursprunget är Casablanca Valley, och området Las Dichas. Jordmånen är granitrik som efter en lång tids erridering har förvandlats till näringsfattiga röda lerjordar vilket är optimalt för att druvorna ska bli koncentrarde i sin aromatik.

Vingården ligger 22 km från havet och är planterad i branta sluttningar, vilket innebär en differentierad skörd som sker i omgångar. Vingården ligger i Casablancas kallaste område med ett fuktigare medelhavsklimat, dominerant av marina vindar samt morgondimma som gynnar utvecklingen av de fruktiga aromerna.

Druvorna skördades för hand tidigt på dagen för att dra nytta av morgondimman, vilket hjälper till att hålla frukten vid en låg temperatur. Efter ett manuellt val av klasar vilket ger upphov till den ärliga terroirrika smaken.

Passar till

Servera vinet relativt svalt kring 16-18 grader. Perfekt till olika pastarätter med tomat och örter som bas, kallskuret med salta inslag samt till lammfärsbiffar med rostad potatis och rödvinssås.

Produktinformation

Lagerstatus
435 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Chile
Region
Aconcagua
Distrikt
Casablanca Valley
Producent
Terranoble
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
90% Syrah, 10% Tempranillo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Terranoble

  Eleganta chilenska viner med miljöprofil.
  Genom strikta miljöprotokoll och deltagande i miljöprojekt tar Terranoble ansvar för att lämna en bättre miljö till kommande generationer.

 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  En blå druva, två namn. Syrah heter den i gamla världen och Shiraz i nya (= den korta historien). Med druvsorten Shiraz/Syrah görs riktigt goda viner - främst i Frankrike och i Australien. 

 • Region

  Aconcagua

  En av Chiles viktigaste vinregioner med fyra klimatzoner.

  Vinregionen Aconcagua är döpt efter Sydamerikas högsta berg, och atlantvindarna gör att druvorna frodas. Regionen är känd för sina aromatiska röda viner.

 • Distrikt

  Casablanca Valley

  Casablanca Valley, ett coolt vindistrikt i heta Chile.
  Svalkan från Stilla Havet gör att Casablanca Valley kan erbjuda riktigt krispiga vita viner. Dessutom är mjuka och bäriga Pinot Noir utmärkande för området.