Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Casablanca Valley

(0)

Casablanca Valley, ett coolt vindistrikt i heta Chile.
Svalkan från Stilla Havet gör att Casablanca Valley kan erbjuda riktigt krispiga vita viner. Dessutom är mjuka och bäriga Pinot Noir utmärkande för området.

Trots att de första vingårdarna planterades här så sent som på 1980-talet, är det här ett av Chiles viktigaste vindistrikt. Närheten till havet ger ett svalare klimat som passar utmärkt för exempelvis Sauvignon, Chardonnay och Pinot noir.

Distriktet Casablanca Valley

Den torra, sandiga lerjorden gav inte vinodlingar någon chans innan brunnsborrningarna som inledde Casablanca Valleys vinhistoria på 80-talet. Fortfarande är bevattningen områdets största utmaning. Ändå är hela Casablanca Valley idag fylld av frodiga vingårdar. De tre druvor som är överlägset vanligast i Casablanca Valley är Sauvignon, Chardonnay och Pinot noir.

Tack vare att distriktet ligger endast 30 km från Stilla Havet, dämpar kalla vindar från vattnet den annars så intensiva hettan i området. Det här gör att vindruvorna mognar långsamt och hinner utveckla aromatiska och komplexa smaker. Samtidigt behåller druvorna en balanserad syra och sötma.

Viner från Casablanca Valley

Här hittar du alltså de klassiska druvor som vinner på ett svalare klimat. Sauvignon blanc och Chardonnay från Casablanca Valley blir till torra, friska och fruktiga vita viner. Pinot noir blir bäriga och mjuka rödviner med en framträdande kryddighet.

Områden runt om köper dessutom gärna druvor från distriktet, för att balansera upp sina egna viner, präglade av varmare klimat.

Casablanca Valley viner och mat

De krispiga vita vinerna gör sig särskilt bra med lättare rätter på ljust kött eller fisk. Testa gärna tillsammans med grillad fisk, kyckling eller lamm. Enkla och mjuka smaker parar sig utmärkt med Casablanca Valleys vita viner. Men det passar också bra till sallader och skaldjursrätter.

Pinot noir från Casablanca Valley passar också de väldigt bra med grillad mat, särskilt bra med grillat lammkött. Smöriga, örtiga smaker och rätter på fågel parar sig också väldigt bra med vinet. Milda ostar och Pinot noir från Casablanca Valley är en riktig toppkombination. Alla grönsaksrätter med en aning sötma, tänk majs, rödbetor, morötter och karamelliserade grönsaker, är också en perfekt match till Casablanca Valleys röda viner.