Beskrivning

Druvblandning i detta vin består av 94% Pinot Blanc och 6% Chardonnay. Ursprunget är Casablanca Valley, och området Las Dichas. Jordmånen är granitrik som efter en lång tids erridering har förvandlats till näringsfattiga röda lerjordar vilket är optimalt för att druvorna ska bli koncentrarde i sin aromatik.

Vingården ligger 22 km från havet och är planterad i branta sluttningar, vilket innebär en differentierad skörd som sker i omgångar. Vingården ligger i Casablancas kallaste område med ett fuktigare medelhavsklimat, dominerant av marina vindar samt morgondimma som gynnar utvecklingen av de fruktiga aromerna.

Vingårdsläget 47a är planterat med Pinot Blanc men har också en del Pinot Gris. De två skördas separat och vinifieras på olika vis. Vingården ger 8 till 9 t/ha. Lövverken på rankorna styrs på ett sätt som håller klasarna täckta och skyddade mot för stark sol. Alla druvor i vinet har skördats för hand. Pinot Blanc den 21 februari och Pinot Gris samt Chardonnay 8 mars.

Dimman håller vingården vid en låg temperatur och klasarna plockas under de första morgontimmarna. Efter hård selektering valdes de allra bästa klasar ut och sedan avstjälkades de för hand. De hela druvorna placerades i lerkärl där gravitationen skapade en naturlig jäsningsprocess med enbart inhemsk jäst. Druvorna fick ligga kvar med sitt skal i hela fem månader och macererade utan temperaturkontroll eller tilsatta sulfiter. Vinet klarifierades med hjälp av sin naturliga syra. Efter de fem månaderna separerades skalen bort och musten flyttades till mindre Spanska lerkärl. Vinet har efter vinifiering åldrsts i lerkärl i 7 månader, samt vidare på flaska 10 månader innan det släppts ut på marknaden.

Passar till

Servera vinet kring 10-12 grader. Passar perfekt till grillad bläckfisk, halstrad tonfisk och gratinerade havskräftor.

Produktinformation

Lagerstatus
89 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Ljust gyllene
Land
Chile
Region
Aconcagua
Distrikt
Casablanca Valley
Producent
Terranoble
Huvuddruva
Pinot Blanc
Druvor
92% Pinot Blanc, 6% Chardonnay, 2% Pinot Gris
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
11.5%
Se även
 • Producent

  Terranoble

  Eleganta chilenska viner med miljöprofil.
  Genom strikta miljöprotokoll och deltagande i miljöprojekt tar Terranoble ansvar för att lämna en bättre miljö till kommande generationer.

 • Huvuddruva

  Pinot Blanc

  Den mångsidiga druvan som ger goda viner.
  Pinot Blanc hamnar i skymundan av sin storebror Pinot Noir, trots att det är en mycket mångsidig druva. 

 • Region

  Aconcagua

  En av Chiles viktigaste vinregioner med fyra klimatzoner.

  Vinregionen Aconcagua är döpt efter Sydamerikas högsta berg, och atlantvindarna gör att druvorna frodas. Regionen är känd för sina aromatiska röda viner.

 • Distrikt

  Casablanca Valley

  Casablanca Valley, ett coolt vindistrikt i heta Chile.
  Svalkan från Stilla Havet gör att Casablanca Valley kan erbjuda riktigt krispiga vita viner. Dessutom är mjuka och bäriga Pinot Noir utmärkande för området.