• Aconcagua Chile
Terranoble Disidente Naranjo 2020 Pinot Blanc

Terranoble Disidente Naranjo 2020

229kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Friskt, fylligt och härligt orangevin!

Komplext och eleganta vin med delikata aromer av citrus som apelsinskal, lime och kvitten, vidare till stenfrukt med vit persika i fokus, en salt mineralitet ger vinet ytterligare dimension och får det att kännas lyxigt. Vinet har en frisk syra samt att det är härligt välbalanserat och har en lång ihållande eftersmak.

Omdömen

Beskrivning

Druvblandning i detta vin består av 94% Pinot Blanc och 6% Chardonnay. Ursprunget är Casablanca Valley, och området Las Dichas. Jordmånen är granitrik som efter en lång tids erridering har förvandlats till näringsfattiga röda lerjordar vilket är optimalt för att druvorna ska bli koncentrarde i sin aromatik.

Vingården ligger 22 km från havet och är planterad i branta sluttningar, vilket innebär en differentierad skörd som sker i omgångar. Vingården ligger i Casablancas kallaste område med ett fuktigare medelhavsklimat, dominerant av marina vindar samt morgondimma som gynnar utvecklingen av de fruktiga aromerna.

Vingårdsläget 47a är planterat med Pinot Blanc men har också en del Pinot Gris. De två skördas separat och vinifieras på olika vis. Vingården ger 8 till 9 t/ha. Lövverken på rankorna styrs på ett sätt som håller klasarna täckta och skyddade mot för stark sol. Alla druvor i vinet har skördats för hand. Pinot Blanc den 21 februari och Pinot Gris samt Chardonnay 8 mars.

Dimman håller vingården vid en låg temperatur och klasarna plockas under de första morgontimmarna. Efter hård selektering valdes de allra bästa klasar ut och sedan avstjälkades de för hand. De hela druvorna placerades i lerkärl där gravitationen skapade en naturlig jäsningsprocess med enbart inhemsk jäst. Druvorna fick ligga kvar med sitt skal i hela fem månader och macererade utan temperaturkontroll eller tilsatta sulfiter. Vinet klarifierades med hjälp av sin naturliga syra. Efter de fem månaderna separerades skalen bort och musten flyttades till mindre Spanska lerkärl. Vinet har efter vinifiering åldrsts i lerkärl i 7 månader, samt vidare på flaska 10 månader innan det släppts ut på marknaden.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt