• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Klara aromer av körsbär och plommon med en ton av krydda. Smaker av silkeslen mörk choklad, körsbär och plommon med en ton av krydda.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%

119kr

Saracosa 2018

119kr
Lagerstatus:
309 st
 • Fri frakt hem till dörren
 • Nöjd kund-garanti
 • Säkra betalningar

Årgångar i lager

 • 2018
  119 kr
  750 ml
 • 2019
  109 kr
  750 ml

Beskrivning

Saracosa är inspirerad av "Supertoscanare" som först utvecklades av Antinori på 1970-talet. Dessa "Supertoscanare" sparkade igång regionens renässans och blev några av de mest exklusiva och dyraste i världen. Saracosa kommer från Barbaneras släktgård, i närheten av Saracosakullen, intill den medeltida staden Montalcino. Hälften av vingårdarna ligger i Vino Nobile di Montepulciano DOCG och resten precis bakom. Saracosa är ett smakrikt rödvin med imponerande koncentrerad frukt som fått ett jämnt och kryddigt avslut från åldrande i franska ekfat. En mer prisvärd Supertoscanare än detta är näst intill omöjligt att finna!

Utmärkelser

Guld - Berliner Wein Trophy, 2017

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20 grader. Vinets täta, mörka körsbär och toner av choklad gör det utmärkt att servera till pasta med fläskragu eller klassisk bistecca alla fiorentina (biff med cannelinibönor i tomatsås).

Produktinformation

Lagerstatus
309 st
Lagring
Drick nu eller till och med 2022
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt scharlakansröd
Land
Italien
Region
Toscana
Klassifikation
IGP
Producent
Barbanera
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
60% Sangiovese, 25% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även

Omdömen

Finns i samling

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS