Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Barbanera

(1)

Barbanera är en vinproducent och ett familjeägt vinföretag som grundades i den lilla byn Piazze.

Vid foten av Mount Cetona

Barbanera ligger i foten av Mount Cetona, bland vingårdar och gröna kullar i vackra Toscana. Barbanera står idag för en dynamisk, modern verksamhet som huvudsakligen handlar om export till Europa och övriga världen.

Företaget grundades år 1938 av Altero Barbanera och Maria (hans fru) under de hårda fascism-tiderna. I början producerades därför väldigt lite vin utan någon möjlighet till transport, Altero och Maria försörjde sig då genom att sälja lokala delikatesser istället. Så fort transport blev möjligt ökade deras vinproduktion och de kunde äntligen försörja sig på vin.

1978 valde Altero och Marias barnbarn, Marco och Paolo att ta över familjeföretaget med hjälp utav en extern partner. Tack vare detta samarbete var det möjligt att producera eget vin och buteljera andras. Detta exemplariska område i Toscana visade sig ha fantastiskt jordmån vilket Marco och Paolo förstod ganska snabbt. Kort därefter, under 1982, började Barbanera exportera vin till Tyskland vilket var början på en stor ökning av deras export.

Chianti DOCG

Barbaneras viner håller hög kvalité och produceras på bland annat, Merlot, Sangiovese och Cabernet Sauvignon. De håller sig därmed inom Chianti DOCG.

Barbanera Vini drivs nu av den fjärde generationen i deras familj och de har fortfarande en enorm passion för vinmakning.