Beskrivning

1995 kände Dona Ermelinda att hon nu var för gammal för att ta hand om sina vinodlingar, så hennes dotter Leonor tog över driften av gården. Men tiderna var tuffa på den soliga, sandiga Setúbalhalvön, och Leonor fann att efterfrågan på hennes viner var liten. Av en slump träffade hon stjärnvinmakaren Jaime Quendera, som hjälpte Leonor att förvandla Casa Ermelindas så grundligt att de 2008 vann "Best Wine in the World" för deras 2005 Shiraz! Setúbal är känt för sina rullande vågor och överdådiga dessertviner, men nu (tack vare bl. a.Jaime och Leonor) är även dess smakrika och djärva rödviner i centrum.

Passar till

Servera runt 16-20°C till lite kryddiga rätter, gärna med chorizo, eller en viltgryta.

Utmärkelser

Från Casa Ermelinda Freitas, vinnare av "Best Wine in the World" 2008! Guld - Concours de Bruxelles, 2020
Guld - Mundus Vini
Dubbla Guld - San Fransico International Wine Competition
Guld - Gilbert & Gaillard
93 poäng - Gilbert & Gaillard

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Portugal
Region
Setúbal
Distrikt
Península de Setúbal
Producent
Casa Ermelinda Freitas
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
85% Shiraz, 15% Alicante
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.2g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  Casa Ermelinda Freitas

  Matriark möter stjärnvinmakare och fet baron uppstår. Leonor Ermelinda gör "världens bästa vin" på familjegården strax söder om Lissabon. 

 • Land

  Portugal

  Portugal - ett magiskt vinland med prisvärda kvalitetsviner. Portugal producerar viner med karaktär från det gröna och fuktiga Vinho Verde i norr till heta Alentejo i söder.

 • Region

  Setúbal

  Strax söder om Portugals huvudstad Lissabon sticker en udde ut. Den är omgiven av floderna Tajos och Sados delta i norr respektive sydost. I väster och söder ligger Atlanten. Udden heter Peninsula de Setúbal och är en vinregion med två DOC.

 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  En blå druva, två namn. Syrah heter den i gamla världen och Shiraz i nya (= den korta historien). Med druvsorten Shiraz/Syrah görs riktigt goda viner - främst i Frankrike och i Australien.