• Vin från Piemonte Italien
Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1998 Nebbiolo

Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1998

649kr

1 flaskor
Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1998 Nebbiolo
Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1998 649kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
13 st

Barolo Riserva från stora årgången 1998!

Servera vinet efter cirka en timme på karaff kring 18 grader. Ljuvligt till en kantarellrisotto med en blodig entrecote och rödvinssås, tryffelpasta samt till rådjurssadel.

Mycket ren doft som påminner om rostade kastanjer, katrinplommon, mörk choklad och varma kryddor som muskotnöt. Vidare inslag av torkade örter, läder och svart tryffel. Smaken är elegant med en fin syra och distinkta tanniner. Eftersmaken är otroligt lång och fokuserad på torkade röda rosor och solmogna körsbär.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Bricco Ambrogio står som den exklusiva cru inom gränserna för kommunen Roddi, inbäddat i stadens sydligaste krön.

Denna vingård pryder en majestätisk kulle som sträcker sig från
sydöstra horisonten till sydväst, omfattande den södra vidden. Det är försiktigt sluttande terräng som solar sig i riklig mängd solljus, vilket främjar ett varmt mikroklimat som ger mogna frukttoner till vinet.

Jordmånen i Sant'Agata Fossili Marne geologisk region, kännetecknas av en brant lutning och grunda jordar, med blågrå märgel, som framträder på ytan.

Vingård: Bricco Ambrogio cru

Vintillverkning: Processen börjar med en tio dagars jäsning
av druvmusten i temperaturkontrollerade kar, under
som den förblir i kontakt med druvskalen. Därefter rackas vinet försiktigt och överförs i slavonska ekfat, där de får mogna
och åldras under noggrann övervakning i minst två år.

Genom historien har många kändisar korsat de röda dörrarna, inklusive den första kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Kungen älskade god mat och gott vin av denna anledning, under sina frekventa vistelser i Langhe, gick han över den "röda dörren" flera gånger.

Under de senaste decennierna har nycklarna till källaren hamnat i händerna på Pierfranco Bonaventura, en av de mest kända vinmakarna i Piemonte. ”Vi ställer vår erfarenhet till traditionens tjänst – understryker Pierfranco – och uppmärksammar råvaror och dess bearbetning i källaren. Våra nyckelord är kvalitet och excellens. Det är så våra finaste märken föds, inklusive prinsen av Langhe: Barolo”. Under ledningen av Pierfranco Bonaventura har "Porta Rossa" tagits in i det gyllene registret över Piemontes vingårdar och skapat sig en hedersplats i Langhes vinscene. Medveten om det berömda förflutna tar familjen Piccini upp arvet från "Porta Rossa", och tar över det prestigefyllda varumärket Piemonte, med sitt historiska arkiv som bevarar företagets gamla och ärorika år.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt