Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vin från Piemonte Italien
Porta Rossa Barbera d'Asti 2021 Barbera

Porta Rossa Barbera d'Asti 2021

189kr

1 flaskor
Porta Rossa Barbera d'Asti 2021 Barbera
Porta Rossa Barbera d'Asti 2021 189kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
239 st

Läskande och saftig barbera!

Servera vinet kring 16-18 grader. Perfekt till klassiska rätter som Ossobuco, en mustig ragú samt till en bit lagrad Pecorino.

Uttrycksfulla aromer av plommon, körsbär, vildhallon och, lakrits och viol. Klassiska barberasmaker. Vinet är läckert josigt men med en bra struktur och fint balanserad syra. Avnjuts gärna i stora klunkar.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Barbera d'Asti Porta Rossa kommer från de kalkhaltiga och leriga jordarna i Nizza Monferrato och Castiglione Tinella.

I det piemontesiska Langhes vagga sticker den historiska vinkällaren "Porta Rossa" (röd dörr) ut, och representerar Albas underbara kullar.

I två århundraden har den anrika byggnaden inhyst Porta Rossa. Ett vinhus som verkligen står ut bland gatorna i Diano d'Alba, med sin omisskännliga högtidliga röda dörr. Genom historien har många kändisar korsat de röda dörrarna, inklusive den första kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Kungen älskade god mat och gott vin av denna anledning, under sina frekventa vistelser i Langhe, gick han över till den "röda dörren" flertalet gånger.

Under de senare decennierna har nycklarna till källaren landat i händerna på Pierfranco Bonaventura, en av de mest kända vinmakarna i Piemonte. ”Vi ställer vår erfarenhet till traditionens tjänst – understryker Pierfranco – och uppmärksammar druvorna och dess bearbetning i källaren. Nyckelorden är, kvalitet och excellens.

Under ledning av Pierfranco Bonaventura har ""Porta Rossa"" tagit sig in i det gyllene registret över piemontesiska vingårdar och skapat sig en hedersplats i Langhes vinscen. Medveten om det berömda förflutna tar familjen Piccini arvet från "Porta Rossa" på största allvar, och tar över det prestigefyllda varumärket Piemonte, med sitt historiska arkiv som bevarar företagets gamla och ärorika år.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling