Fyllig och gulfruktig elegans likt en fin Meursault!
Perfekt till halstrad lax, grillad havsabborre eller torsk i smörsås. Till kyckling i gräddsås, anka med apelsin eller kalkon. Svamprisotto, sparrissoppa eller grillade grönsaker med örtdressing. Servera kring 8-10 grader.
Nuiton-Beaunoys unika egenskaper från den jordmån och det mikroklimat som kännetecknar varje vingård, visas här upp sig på bästa sätt. Doften är frisk och livlig och öppnar upp med toner av vit floralitet, citrusfrukter som citron och saftig grapefrukt, samt subtila inslag av gröna äpplen och päron. Med luftning framträder eleganta nyanser av mineralitet och en lätt hint av honung och smör. Smaken är mjuk och harmonisk av mogna stenfrukter som persika och aprikos, vilket balanseras av en livlig syra. Vinets mineralitet ger en ren och frisk känsla, medan subtil ek ger komplexitet utan att ta över. Avslutet är långt och elegant med en krämig textur som rundas av med toner av citronzest och en lätt kryddighet.
Vinifiering: Druvorna pressas försiktigt i en pneumatisk press för att bevara fräschör och arom. Jäsningen sker under kontrollerad temperatur för att lyfta fram frukten.
Lagring: Vinet lagras i franska ekfat på sin jästfällning i cirka 10 månader, vilket bidrar till vinets komplexitet och eleganta textur.