Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Jancis Robinson

En av världens mest inflytelserika vinskribenter.

Bakgrund 

Jancis Robinson är född den 22 april år 1950 i England och den norra delen av Cumbria med endast 46 invånare. Jancis växte upp i den lilla byn helt utan någon som helst relation till vin. 

Dock har hon alltid haft en stor fascination för god mat och när hon började studera vid Oxford University blev hon introducerad till den magiska vinvärlden. Men det som verkligen vann över Jancis stora intresse för vinets värld var då hon fick smaka på Chambolle-Musigny, Les Amoureuses 1959

Jancis säger att det som verkligen tilltalade henne med vinet var att det förband ett enormt sensuellt nöje med verklig intellektuell stimulans. Hon säger även att hon visste att i det glaset fanns historia, geografi, psykologi, kreativitet och en hel del vetenskap.

Jancis är en av få i världen som kan titulera sig som Master of Wine.

Det kanske inte säger så mycket men om vi berättar att sedan år 1954, då den första titeln utdelades, har endast 340 personer (hela världen inräknad) lyckats med bedriften att klara den tuffa vägen fram till att bli Master of Wine.

Karriär

Jancis är en högt aktad vinskribent och journalist som startade sin karriär år 1975 då hon blev assisterande förläggare på det amerikanska vinmagasinet Wine & Spirit.

1984 var det år då Jancis fick den fina utmärkelsen Master of Wine.

1995-2010 var Jancis vin konsulent åt British Airways.

I dagsläget skriver Jancis en kolumn i Financial Times samt för sin egen hemsida JancisRobinson.com som hon dagligen uppdaterar med viktig och matnyttig information om vinvärlden. En annan viktigt uppgift Jancis har är att ta hand om drottning Elizabeths vinkällare.

Utmärkelser genom åren

·       2003 Officier of the order of the British Empire (United Kingdom)

·       2010 Officer of the Order of Agricultural Merit (Frankrike)

·       2011 Commander of the Order of Entrepreneurial Merit (Portugal)

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan