Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Fyra vintips för varma sommarkvällar! 

Gassande solsken ger ett behov av något svalkande i glaset. Nedan kommer vi tipsa om vad vi helst avnjuter de allra varmaste sommarkvällarna.

Prosecco På altanen:

Altanhäng blir det en hel del av när solen tittar fram i vårt annars så kalla avlånga land.

Med tanke på all tid vi tillbringar inomhus på hösten och vintern är det inte så konstigt att vi längtar ut och njuter av finvädret så mycket vi bara kan. Balkonger, altaner och uteserveringar fylls med glada tillrop. Ingenting klingar väl då bättre än ett välkylt glas Cava, Champagne eller en frisk Prosecco att skåla i till småplocket samt snacksen som vi plockat fram för att hålla saltnivån i kroppen på plats.

Alkoholfritt alternativ: ett torrt alkoholfritt bubbel alternativt en torr cider gifter sig minst lika bra till snacksen.

Oekat vitt på klippan eller stranden:

Något som skapar starka känslor är havet. Det mäktiga blå ger en god känsla i maggropen och planerar du en längre vistelse är det alltid bra att vara väl förberedd med en flaska svalt oekat vitt i kylväskan. Varför du bör undvika ekade viner är för att det inte är speciellt läskande och har ofta en för kraftfull struktur, vilket passar bättre som matvin!

Tips! För att veta om ett vin är ekat eller ej kan du titta på smakbeskrivningen. Står det vanilj, gräddkola eller kokos så har vinet med största sannolikhet legat på ekfat och bör därför undvikas. Vissa druvor som till exempel Riesling lagras nästintill aldrig på ekfat och blir därför till säkra kort att gå på. Varför du bör undvika ekade viner är för att det inte är speciellt läskande och har ofta en för kraftfull struktur.

Vinet du valt serveras bäst i glas som inte lätt går sönder. Bäst av allt är att smaken gifter sig underbart bra med den goda och krämiga laxwrappen du packat med dig.

Alkoholfritt alternativ: Ett torrt alkoholfritt Riesling alternativt oekad Chardonnay passar bra till en krämig laxwrap.

Fräsch drink till sommarfesten:

Utehäng bjuder upp till gemenskap med diverse firanden som, födelsedagar, bröllop, studenter och ibland firar vi bara det underbara sommarvädret.

När man är många är det alltid trevligt med en fräsch sommardrink. Preppa fina kannor med jordgubbar, mynta, lime och is. Häll sedan på fräsch flädersaft, friskt rosévin alternativt ett torrt och fruktigt vitt vin och toppa upp det hela med fruktsoda. 

Alkoholfritt alternativ: Samma princip med frukt och flädersaft bara att byta ut det vita eller rosévinet mot ett alkoholfritt torrt motsvarande.

Tanninfritt på picknickdejten:

På picknicken tar vi ofta med oss diverse frukt, kallskuret, ost och bröd. Då kräver också vinvalet en stor bredd på vad det ska passa till. Vårt självklara val blir något fruktdrivet, utan tanniner, och bara behagligt lättdrucket. I det spannet hittar vi både röda vinerPinot Noir, Gamay och den österrikiske druvan Saint Laurent. De passar alla bra som all around viner, gällande bubbel är Prosecco det som ligger närmast till hands. Som vitt föredrar vi en läskande Riesling, en fruktig Pinot Grigio eller varför inte en frisk Albariño.

Alkoholfritt alternativ: Det är såklart så att du inte alltid vill dricka alkohol på dejten och därför vill vi tipsa om att det går minst lika bra att byta ut vinerna ovan nämnda mot ett alkoholfritt bubbel, fruktjuicer (inte för söta) eller blanda en god drink på citron, fläder, grönt äpple och hallon i små gulliga flaskor. En till dig och en till dejten.

Fyra kvällar att fylla med gott i glaset helt enkelt!

Skål!

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan