Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

6 viner att ge bort i julklapp

Mamma älskar barolo, farfar lever för appassimento och syrran dricker helst bara champagne. Gör dem glada i jul och klicka hem klapparna på Vinoteket. Det här är de 6 bästa vinerna att ge bort i jul.

Vem blir inte glad av av en kluckande klapp? En god flaska vin (eller flera) är den perfekta julklappen till dina vinälskande kompisar, släktingar och bekanta. Vi har listat våra 6 bästa viner att ge bort i jul. 

1. Knastertorrt till kusinen

Med en knastertorr riesling kan det inte bli fel. Vitt, syrligt vin som gjort för surkål och fläskkorvar i hög. Eller som lyxigt sippvin innan middagen. En flaska riesling är vad din kusin vill ha i jul. Välj en från ett klassiskt distrikt såsom Pfalz eller Alsace för extra glädje under granen. 

2. Vin i trälåda till pappa

Doften, känslan och tyngden av en trälåda slår det mesta. I allafall om man frågar din pappa. Gå ihop några stycken och köp en låda innehållande sex flaskor så kan han lagra några i garderoben och samtidigt upptäcka en ny hobby. En lyxig trälåda med vin från Bordeaux eller en fylld med italiensk appassimento - valet är ditt. 

Tips! Skicka honom länken till den här guiden om att lagra vin som en hint om vad som komma skall. 

3. Portvin till mormor

Ost och portvin - finns det någonting som slår den kombinationen? Svaret är nej. Slå in två flaskor portvin i ett par hemstickade raggsockor och mormor kommer att landa i sjunde himlen. 

4. Bubbel till bästisen

En fin flaska champagne, en trälåda fylld med italienska bubblor eller första lådan i en prenumeration på bubbel - det är julklapparna som kommer få din bästa kompis på ett riktigt bubbligt humör. Vem hade kunnat tro att du skulle komma på en så bra idé?

5. Barolo till mamma

Tufft, strävt och alldeles underbart. Det är så din mamma beskriver sitt favoritvin, Barolo. Hon unnar sig sällan en riktigt fin flaska så därför är hon extra värd en i jul. 

6. En vinprenumeration till din lataste släkting

Har du en vuxen son, en lat morbror eller en bekväm bonusfaster? Då är en prenumeration på vin den perfekta presenten. De får då en låda vin varannan månad levererad direkt hem till dörren och du kommer att vara älskad för resten av ditt liv. Starta prenumerationen och betala första lådan så kan de sedan själva bestämma om de vill fortsätta. Du kan även välja att ge dem ett presentkort på summan av första lådan. 

Bonustips! Presentkort på vin

Har du beslutsångest? Sluta med det direkt. Vi har lösningen. Med ett presentkort på Vinoteket lämnar du nämligen över beslutet till mottagaren. Välj summa och få det direkt på mailen. Snabbt, enkelt och överraskande.

God jul!

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan