Margaritan är en av världens mest älskade cocktails. Med en touch av hetta från jalapeño får den klassiska drinken en spännande twist. Spicy Margarita är perfekt att avnjuta som aperitif eller till mexikanska rätter eller texmex.
Gör så här
-
Fukta kanten på ett kylt margarita- eller cocktailglas med en limeklyfta och doppa i Tajín eller salt.
-
Lägg jalapeñoskivorna i en shaker och muddla lätt för att frigöra oljorna.
-
Häll i tequila, Cointreau, limejuice och agavesirap.
-
Fyll shakern med is och skaka i ca 15 sekunder.
-
Sila upp i glaset.
-
Garnera med en jalapeño och servera direkt.
Ingredienser (1 drink)
-
• 4 cl tequila
-
• 2 cl Triple sec, t ex Cointreau
-
• 3 cl limejuice
-
• 1 cl agavesirap
-
• 2-3 skivor jalapeño
-
• Tajín (mexikanskt lime- och chilisalt) till garnering, alternativt vanligt salt
-
• Limeklyfta till garnering
Varifrån kommer Spicy Margarita?
Margaritan sägs ha skapats i Mexiko på 1930- eller 40-talet, och det finns flera historier om vem som gjorde den första och vem den är döpt efter. Den spicy varianten är däremot betydligt mer modern. Oavsett ursprung är Spicy Margarita idag en populär drink på barer världen över.
Kan man byta ut tequilan?
I en klassisk Margarita används tequila som bas, och vi rekommenderar att hålla sig till det även i den spicy varianten. Tequilans karaktär gifter sig väl med hettan från chilipepparn. Men visst går det att experimentera med andra spritsorter. Mezcal kan vara ett spännande alternativ, eller varför inte testa rom eller vodka för en annorlunda twist.
Olika varianter av Margarita
Testa gärna våra andra margarita-varianter:
Kan du inte få nog av tequila? Testa våra bästa tequiladrinkar.