Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Margarita

Margarita är en av världens mest älskade cocktails, och det är lätt att förstå varför. Med sin perfekta balans mellan syrlig lime, söt Cointreau och kryddig tequila är den lika uppfriskande som elegant. Oavsett om du njuter av den vid poolen eller hemma i soffan, så är margarita alltid ett säkert kort.

Gör så här

  1. Fukta kanten på ett kylt margarita- eller cocktailglas med en limeklyfta och doppa i salt.

  2. Häll tequila, Cointreau och limejuice i en shaker med is.

  3. Skaka kraftigt i ca 10 sekunder och sila upp i det saltade glaset.

  4. Garnera med en limeskiva.

Ingredienser (1 drink)

  • 4 cl tequila blanco

  • 2 cl Cointreau

  • 2 cl färskpressad limejuice

  • Salt

Varifrån kommer Margarita?

Margaritans exakta ursprung är höljt i dunkel, men de flesta är överens om att den kommer från Mexiko. En teori är att den skapades av en bartender vid namn Carlos "Danny" Herrera på hans restaurang Rancho La Gloria nära Tijuana 1938. En annan säger att den uppfanns 1941 av Don Carlos Orozco, på Hussong's Cantina i Ensenada, till en gäst vid namn Margarita Henkel, den tyska ambassadörens dotter. Oavsett vem som kom på den först, har margaritan blivit en symbol för Mexiko och dess matkultur.

Kan man byta ut tequilan i en margarita?

Tequila är själva essensen i en klassisk margarita, så vi rekommenderar inte att byta ut den helt. Dock kan man variera mellan olika typer av tequila för att få fram olika smaker. En reposado-tequila ger en rundare smak med inslag av vanilj och karamell, medan en añejo-tequila har mer rökiga toner. Eller varför inte testa en riktigt rökig mezcal?

Vill man ha en alkoholfri variant kan man prova med alkoholfri "tequila" gjord på agave. 

Olika varianter av Margarita

Testa gärna våra andra margarita-varianter:

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept