Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Frozen Margarita

En Frozen Margarita är en iskall och uppfriskande drink som passar perfekt att avnjuta en varm sommardag. Drinken är en variant på den klassiska Margaritan, men med den stora skillnaden att den mixas med is vilket ger den sin karakteristiska slushie-liknande konsistens.

Gör så här

  1. Häll tequila, Cointreau, limejuice, sockerlag och is i en blender.

  2. Mixa på högsta hastighet i ca 30 sekunder, tills drinken fått en slät och krämig konsistens. Anpassa mängden is så att du får önskad konsistens pådin drink.

  3. Fukta kanten på ett margarita- eller cocktailglas med en limeklyfta och doppa i salt.
  4. Häll upp den färdiga drinken i glaset. Garnera gärna med en limeklyfta.
  5. Njut!

Ingredienser (1 drink)

  • - 4 cl tequila

  • - 2 cl Cointreau

  • - 3 cl färskpressad limejuice

  • - 2 cl sockerlag

  • - 200–300 g is

Varifrån kommer drinken Frozen Margarita?

Frozen Margarita är en variant på cocktailen Margarita, som har sitt ursprung i Mexiko. Det finns flera olika teorier om vem som egentligen uppfann drinken och när, men den blev populär i USA under 1900-talets mitt.

Frozen Margarita sägs ha uppfunnits av en restaurangägare i Dallas 1971. Historien går att hans fru gav honom en slushie-maskin i present, varpå han fick idén att mixa Margarita med krossad is i maskinen. Drinken blev snabbt en hit!

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

I en klassisk Margarita och Frozen Margarita används tequila som spritbas. Tequila är en sprit som framställs av blå agave i Mexiko, och den ger Margaritan dess karaktäristiska smak.

Vill man variera drinken går det utmärkt att byta ut tequilan mot annan sprit. Mezcal är ett populärt alternativ som också görs på agave, fast med en rökigare smak. Rom och vodka fungerar också bra i en Frozen Margarita.

Oavsett val av sprit rekommenderar vi på Vinoteket att man väljer en spritsort av bra kvalitet. Då får man en godare drink och slipper obehaglig baksmälla dagen efter!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept