Pontus Karéns smörstekta röding
Följ med kocken och influencern Pontus Karén ut och laga mat i naturen. Här bjuder han på sitt bästa recept på smörstekt rödingfilé med en syrlig sallad.
Gör så här hemma:
-
Skiva rödlöken och fänkålen tunt på en mandolin.
-
Häll över kall 1-2-3-lag och låt stå i kylen över natten.
-
Ta med dig färsk persilja.
Väl ute på plats:
-
Hetta upp stekpannan med rikligt med smör.
-
Lägg i rödingen med skinnsidan neråt. Salta och peppra köttsidan.
-
Stek ganska hårt på skinnsidan. Man ser när köttet på fisken börjar bli helt färgat. Då vänder du bara en snabb sekund och sedan är det klart att servera.
-
Blanda i persiljan i den syrliga salladen precis innan servering.
-
Toppa fisken med den syrliga salladen & bon appetit!
Ingredienser (2 pers)
2 rödingfiléer
0,5 rödlök
1 fänkål
Smör till stekning
Ca 1 dl 1-2-3-lag
Salt och peppar
0,5 kruka persilja
Vintips
Torre il Cerreto Primitivo Puglia igt 2022. Lätt och väldigt fruktigt vin som blev riktigt bra till syran och lakritstonerna i salladen.
Vill du veta mer om Pontus?
Läs vår intervju med Pontus Karén och testa hans förrätt med bakad rotselleri med morotssalsa. Vill du dricka som Pontus? Testa då vinlådan Pontus favoriter.
Tillagt:
Till kassan
Postnumret har uppdaterats. Kontrollera ditt fraktalternativ.
har lagts till i bland favoriter.
har tagits bort från favoriter.
Logga in för att spara dina favoriter!
Prenumerera på tillagd i varukorgen!
-
Var 4:e vecka
-
Var 8:e vecka
-
Var 12:e vecka
Vi kunde tyvärr inte hitta någon leverans till det postnumret.
Var god att kontrollera ditt postnummer.
Jag hjälper dig med vintips!