Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Louis Chavy grundades 1938 av just Louis Chavy, en välkänd vingårdsägare i byn Puligny Montrachet och ägare av en domän i Chassey-le-Camp. Louis Chavy föddes 1919 i Puligny Montrachet. Han kom från en etablerad vinmakningsfamilj, som i århundraden varit aktiv i vingårdarna i och runt byn Puligny Montrachet. Här grundade han handelshuset Louis Chavy med målet att erbjuda ett bredare utbud av fina Bourgogne-viner, förutom vinerna från sina egna vingårdar. Den nuvarande ägaren av Maison Louis Chavy, La Compagnie des Vins d'Autrefois, följer traditionen och kärleken till Bourgogne-viner vidare, samtidigt som de ständigt utvidgar utbudet av högkvalitativa viner.

Passar till

Avnjut vinet kring 16-18 grader. Underbart härligt att dricka på egen hand som aperitif, samt till charkbrickan med milda och mjuka ostar, passar även väl till vitt kött, fisk som tonfisk eller svärdfisk eller lätt kryddade rätter. Servera något svalt, runt 14-18°C

Utmärkelser

.Gold Medal Gilbert & Gaillard 2020

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Côteaux Bourguignons
Producent
Louis Chavy
Huvuddruva
Gamay
Druvor
100% Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Louis Chavy

  Kända för sina utmärkta vita Bourgogneviner.
  Louis Chavy är en vingård i Puligny Montrachet i Frankrike. Gården är döpt efter den tidigare ägaren och har en lång tradition av vintillverkning. 

 • Huvuddruva

  Gamay

  Drottningen av Beaujolais!

  Gamay, eller om man ska vara petnoga, Gamay Noir à Jus Blanc, vilket betyder svart Gamay med vit juice som syftar på den mörka färgen på druvans skal samt det ljusa fruktköttet. Det är just färgen på vindruvan som är den stora anledningen till att det skapas både vita, rosé men såklart framförallt röda viner på Gamay. 

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Distrikt

  Côteaux Bourguignons

  Låt dig inte bli lurad av Côteaux Bourguignons traditionsrika historia. Vindistriktet i Bourgogne i östra Frankrike är också känt för sitt nytänkande och frihetlig småskalighet.