Beskrivning

En kall vinterdag på 1700-talet inträffade en mycket märklig händelse i den lilla stadsdelen La Ribera i Barcelona. Barberaren var huvudpersonen i en historia så brutal att den fick blodet att isas i ådrorna på alla som bodde i området under många år framöver...

För att höra resten av berättelsen kan du scanna etiketten med producentens egna app och se hur den galna barberaren kommer till liv på ditt middagsbord, rakt framför dina gästers skäckslagna ögon!

Ladda ner appen här: https://www.barberwine.com/

Passar till

Servera vinet kring 18 grader, perfekt till kraftfulla köttgrytor, gräddiga pastarätter samt till charktallriken.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Spanien
Region
Kastilien-La Mancha
Producent
Viña Tridado
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
60% Tempranillo, 40% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.2 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Tempranillo

  Spaniens stolthet och nationaldruva. 
  Namnet på druvan kommer av det spanska ordet temprano som betyder tidigt vilket känns naturligt då Tempranillo är en druva som mognar just tidigt. Nedan finner du ett gäng bra exemplar.

 • Region

  Kastilien-La Mancha

  Regionen Kastilien-La-Mancha ligger utanför den spanska huvudstaden Madrid. Området är känt för sin konst och sitt hantverk, men kanske framförallt för Cervantes hjälte Don Quijote från La Mancha. Här finns även stor produktion av prisvärda bordsviner, ofta gjorda på den gröna druvan Airén.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet. 

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.