Viña Tridado

(1)

Vinproducenten Viña Tridado har vingårdar på fem olika platser i Spanien. Anläggningarna ligger i Tarragona, Rioja, Priorat, Ribera del Duero och Rueda. En viktig del i deras filosofi är att engagera vinentusiaster i vinframställningen och dra nytta av deras mångåriga kunskaper. På det sättet kan de utveckla de allra bästa vinerna.

Tarragona

Vingården i Tarragona äger en av de mest moderna tappningsanläggningarna i hela Europa. De har sju automatiska linjer för olika sorters förpackningar, bland annat glasflaskor i olika storlekar och bag in box. Gårdens placering nära viktiga kommunikationsvägar både landvägen och till sjöss gör också att läget är perfekt för export över hela världen.

Rioja

På vingården i Rioja finns de äldsta Grenache-vinstockarna i hela regionen. Vid sidan om Grenache har de även 22 hektar odlingar med Tempranillo som är den huvudsakliga druvan i Rioja-viner. Tempranillo är den mest populära druvan i hela Spanien eftersom den mognar långsamt, vilket gör att den passar utmärkt för Viña Tridados produktion där lagrade viner är en stor del av sortimentet.

Priorat

Viña Tridado har även en vingård i Priorat som ligger i Katalonien mellan Barcelona och floden Ebro. Gården består av 34 hektar odlingar och har en lagringskapacitet på hela 500 000 liter. Druvorna växer i skifferjord som är väldigt specifikt för området och odlingarna ligger på terrasser i sluttningarna.

Ribera del Duero

Vingården i Ribera del Duero består av 100 hektar odlingar med en avkastning på 450 000 kilo Tempranillo-druvor. Här produceras en rad kvalitetsviner och en del av dem har lagringstider på mer än 50 år.

Rueda

Sist men inte minst har de även i gård i naturreservatet Vega del Duero-Riberas de Castronuño. Närheten till den känsliga naturen har gjort vinproducenten mycket medveten om det miljöansvar som åligger dem. Det har också gjort att ett stort fokus i hela produktionslinjen handlar om hållbarhet och att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt.