Beskrivning

Las Mercedes är ett nytt varumärke från familjen Bouchon som har odlat vin i Chile i över 120 år. Nu, när fjärde generationen Bouchons har tagit över driften, ville de även ha ett eget varumärke där de kunde vara mer "fria" i sin produktion och skapa viner som de själva vill dricka. Egentligen har de bara en regel - glöm inte Maule Valley, platsen där familjen verkat sedan starten. Förutom det är det ett modernt och spännande uttryck i alla Las Mercedes viner så ligger fokus på "bang for the buck" dvs. riktigt bra prisvärdhet. Viner att dela med vänner! Deras Cabernet Sauvignon är ett praktexemplar från en liten vingård i utkanten av deras toppläge.

Passar till

Strålande grillvin eller till det mesta i köttväg egentligen. Ibland behöver det inte vara svårare än så. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
14 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Maule Valley
Producent
Las Mercedes
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Las Mercedes

  Familjen Bouchon’s stjärna!

 • Land

  Chile

  Vad man vet odlades det vin i Chile redan på 1500-talet. Men det var inte förrän i mitten av 1980-talet som viner av god kvalitet lanserades på marknader utanför Chile.

 • Region

  Valle Central

  Vinregionen Valle Central är Chiles största, både då det gäller volym och areal. Området sträcker sig över 400 kilometer från Maipo-dalen strax söder om Santiago till den södra änden av Maule-dalen. Vingårdarna här producerar en rad olika sorters viner på flera olika druvsorter.

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Världens mest odlade druva!