• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 35 182 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Lapis Luna Wines är en boutique-producent i Napa Valley, Kalifornien. En av de bästa producenterna vi har av Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, fatad Chardonnay och andra kaliforniska klassiker. Lapis Luna är dedikerade till att producera viner som överlevererar i kvalitet och pris. Sedan 1999 har de odlat långsiktiga relationer med etablerade vinbönder i Napa, Lodi och hela kaliforniska nordkusten. Målet är att hitta hitintills oupptäckta småvinbönder där druvorna med lite hjälp av Lapis Lunas stjärnvinmakare blir oerhört prisvärda viner. Vinerna karaktäriseras av en stor men balanserad frukt med en härlig syra och god struktur.

Lapis Luna betyder "sten" och "måne". Namnet är en honnör till naturens samspel och etiketterna frammanar historiens vingslag. Etiketterna är konstverk i sig och är inspirerade av 400 år gamla kopparplåtsgraveringar.

Klassisk, stor och fruktigt fatad Cabernet från en av världens bästa platser för druvan i premium-stil!

Passar till

Dekantera gärna någon timme i förväg och servera runt 16-20°C till det mesta från grillen, men också väldigt fint till ugnsrostad anka med en fin rödvinssås och rosmarinsdoftande och karamelliserade grönsaker.

Produktinformation

Lagerstatus
60 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
USA
Region
Kalifornien
Distrikt
Napa Valley
Producent
Lapis Luna
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
90% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6 g/100ml
Alkoholhalt
14.9%
Kategorier
 • Producent

  Lapis Luna

  Lapis Luna betyder “sten” och “måne” och har som slogan “Reach for the moon” (=Sikta mot månen). Namnet är en honnör till naturens samspel och etiketterna frammanar historiens vingslag.

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Region

  Kalifornien

  USA är ett modernt och nytänkande vinland som är en seriös utmanare till de traditionella vinregionerna i Europa. Kalifornien, som står för huvuddelen av vinproduktionen, har kallats en av världens mest intressanta vinregioner just nu.

 • Distrikt

  Napa Valley

  Ett av USAs mest berömda vindistrikt.
  Napa Valley i Kalifornien är känt för sina vinodlingar och viner av hög kvalité. Regionen är känd för röda viner och hög alkoholhalt.