Härlig Zinfandel från biodynamiska vingårdar i Barossa Valley!
Som gjort till en helgrillad porchetta, andra grillade fläskrätter eller smakrika kötträtter från kolgrillen. Servera lite svalt, kring 18-20 grader.
Aromatisk, livlig doft med mosade röda och svarta bär, rosblad, marmelad och nejlikor. Fyllig, stor smak med silkeslen röd, frisk frukt tillsammans med mer djup och syltig mörk dito. Lakrits, konserverade plommon tillsammans med tannin, fatkrydda och en läcker, rund syra som gör avslutningen lång och komplex.
Äntligen! Lite så känns det över att ha ett vin från Kalleske Wines i portföljen. Familjföretaget grundades på 1800-talet då familjen kom som immigranter från Preussen och har sedan dess blivit vida kända i Australien en av de bästa odlarna på hela kontinenten. Under flera generationer sålde de druvorna till Australiens bästa producenter, bl.a. gick deras bästa druvor rakt ner som stommen i Penfold's flaggskepp Grange! Som sjunde generation vinodlare bestämde sig bröderna Troy och Tony att börja göra viner under familjens namn. Tre år efter första årgången blev Troy framröstad till årets vinmakare i Barossa Valley. Deras Zinfandel är druvtypisk, stor, varm och saftig.