Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vitt vin
  • Pfalz Tyskland
  • Friskt & Fruktigt
  • Nyhet
Jülg vom Kalk Riesling 2023 Riesling

Jülg vom Kalk Riesling 2023

199kr

Sötma
Fruktsyra
Fyllighet
1 flaskor
Jülg vom Kalk Riesling 2023 Riesling
Jülg vom Kalk Riesling 2023 199kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
500+ st

Mineralkittlande krispig riesling!

Perfekt till nyskördade sparris serverad en citrusfrisk hollandaise, till matiga sallader, till skaldjur, både färska och tillagade. Servera kring 10-12 grader.

Förföriskt med ordentlig drickbarhet! Redan vid denna kvalitet framträder terroiren som är så signifikativ för producenten. Rieslingen odlad huvudsakligen på kalkrika jordar och imponerar med sin fylliga, friska karaktär.

Omdömen

Beskrivning

Den familjeägda vinågrden Jülg har legat i Schweigen, direkt på den tysk-franska gränsen i södra Pfalz, sedan 1961. Här odlar Werner och hans son Johannes Jülg cirka 25 hektar ekologiska vinstockar. Fokus ligger på Bourgognes druvsorter och riesling.

Kuriosa - på grund av historien ligger 50% av vingårdarna i Wissembourg på franskt territorium. Före Schengenområdet var man tvungen att alltid ha pass med sig när man arbetade i vingårdarna. Numera kombinerar de två gränsöverskridarna det bästa av två kulturer, dag efter dag.

Medan Werner ansvarar för mousserande vinproduktionen med mycket tålamod och engagemang, ger Johannes, efter många års studier på ansedda vingårdar i både Tyskland och Frankrike, vinerna en omisskännlig signatur: eleganta, precisa och framförallt terroir-drivna. Viner som lämnar ett långvarigt intryck.

Manuell skörd är standard, druvorna bearbetas varsamt och, beroende på druvsort, används en blandning av rostfria ståltankar, traditionella Pfalz-fat, tonneau eller barrique för lagring. Endast på detta sätt kan det specifika terroiret och läget naturligt och skonsamt transporteras in i flaskan.

Drivna av ren passion och ambition arbetar Werner och Johannes noggrant i både vingården och källaren. Sedan den unga generationen tog över har vingården upplevt en ny dynamik, som inte har gått obemärkt förbi i VDP led - sedan 2021 är vingården medlem i det ansedda VDP.Nationalförbundet.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling