Beskrivning

Allt startade med mormor Velia Guidobono. Den allra första ägaren till den ursprungliga vingården i Roero. 

Med hennes framsynthet, passion och inte minst sin ambitiösa framåtanda som inspiration gör familjen Guidobono vin än idag. Vingårdsmarken blir större både i Roero, men även andra delar av Piemonte.

Vingårdens namn Cascina Chicco kommer av Velias barnbarn, slaktaren Ernesto vars smeknamn "Chicco" betyder grynet på italienska. 

Passar till

Servera vinet kring 10 grader. Perfekt till skaldjursrisotto, ångad torsk med skirat smör och pressad potatis samt till pizza bianco toppad med crème fraiche, albatryffel och pecorino.

Produktinformation

Lagerstatus
163 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Gyllene
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Roero
Producent
Cascina Chicco
Huvuddruva
Arneis
Druvor
100% Arneis
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Cascina Chicco

  Slaktaren som kallades "Grynet" fick en dag en ingivelse som skulle förändra hans, och hela hans kommande familjs, liv. Cascina Chicco i Piemonte drivs idag av tredje generationen vinmakare och fokus ligger på att göra riktigt bra vin på druvsorten nebbiolo. 

 • Huvuddruva

  Arneis

  Den här gröna druvan kommer från början från regionen Piemonte i norra Italien. Nu för tiden använder vinproducenter den allt oftare som huvuddruva, vilket inte var fallet tidigare. De vita vinerna med denna druva är idag att betrakta som några av de bästa i Italien.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Roero

  I Piemonte finns denna lilla stad som många ofta bortser ifrån för dess mer kända grannar. Faktum är dock att här produceras det både röda och vita viner av högsta kvalitet. Staden i sig erbjuder också fantastiska vyer och landskap med sluttande kullar och branta vingårdar. Den unika sandiga jorden producerar några av Italiens bästa druvor som resulterar i de mest fantastiska viner.