Beskrivning

Med stor stolthet över sina rötter och historia skapar Guidobono fantastiska viner! 

Allt startade med mormor Velia. Den allra första ägaren till den ursprungliga vingården i Roero som än idag stolt bär mormor Velias efternamn.

Tack vare hennes framsynthet och stolthet över familjens ursprung samt sin passion till vin och inte minst sin ambitiösa framåtanda fick hon drivkraften till att skapa sitt projekt med vingården i området Roero.

Velia köpte gården i Canale år 1950, som då bestod av endast en hektaren vinrankor. Sedan dess, med mormor Velia som exempel, slutar aldrig familjen Guidobonos ägor av vingårdsmark att växa både i Roero, men även andra namnkunniga  delar av Piemonte.

Passar till

Servera vinet kring 10 grader. Perfekt till skaldjursrisotto, ångad torsk med skirat smör och pressad potatis samt till pizza bianco toppad med crème fraiche, albatryffel och pecorino.

Produktinformation

Lagerstatus
17 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Gyllene
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Roero
Producent
Cascina Chicco
Huvuddruva
Arneis
Druvor
100% Arneis
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Arneis

  Den här gröna druvan kommer från början från regionen Piemonte i norra Italien. Nu för tiden använder vinproducenter den allt oftare som huvuddruva, vilket inte var fallet tidigare. De vita vinerna med denna druva är idag att betrakta som några av de bästa i Italien.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Roero

  I Piemonte finns denna lilla stad som många ofta bortser ifrån för dess mer kända grannar. Faktum är dock att här produceras det både röda och vita viner av högsta kvalitet. Staden i sig erbjuder också fantastiska vyer och landskap med sluttande kullar och branta vingårdar. Den unika sandiga jorden producerar några av Italiens bästa druvor som resulterar i de mest fantastiska viner.

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.