Beskrivning

Familjen Gosset, som är det äldsta vinhuset i Champagne, har odlat vinrankor på dessa ädla jordar i mer än fyra århundraden. Pierre Gosset, som grundade vingården 1584, är utan tvekan en av de mest berömda förfäderna i familjen. På den tiden gjordes enbart stilla viner av pinot noir och chardonnay. På 1700-talet började vinerna i och kring Aÿ att bubbla och än idag buteljeras Gossets cuvéer i flaskor identiska med de antika flaskor man använde på 1700-talet. Under makningen undviks malolaktisk jäsning, så att vinerna behåller all sin naturliga fruktighet.

Passar till

Servera runt 8-12°C bara som det är när du vill fira något, eller till lite lättare rätter med ganska neutrala smaker, såsom grillad fisk, skaldjur eller fågel.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 8 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Gosset
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
 • Producent

  Gosset

  Vi är stolta att kunna presentera Gosset Champagne som en av våra Champagnepartner. Champagne Gosset är en av de äldsta etablerade vinproducenterna i Champagne.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Brödigt & fylligt

  Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.