Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Gosset

(1)

Vi är stolta att kunna presentera Gosset Champagne som en av våra Champagnepartner. Champagne Gosset är en av de äldsta etablerade vinproducenterna i Champagne.

Redan år 1585, långt innan Champagnemetoden skapades, producerade Pierre Gosset stilla viner i den lilla byn Aÿ. De väntade dock med att börja producera champagne till 1700-talet.

Idag håller de visserligen till i Epernay, men de har kvar positionen som en av de finaste representanterna för Grand Cru-byn Aÿ och de buteljerar fortfarande sin Champagne i antika flaskor, identiska med dem man använde på 1700-talet. I över 400 år och i 16 generationer var Gosset familjeägda, men ägs nu av familjen Cointreau. Det är få i Champagne som lyckas bibehålla sin alldeles egna stil genom åren, så där är Gosset relativt unika.

Även om det är ett av de äldsta husen i Champagne, så är det också ett av de minsta, men det hindrar dem inte att leverera prestige och kvalitet. Gosset använder bara saften från den första och bästa pressningen av sina druvor, och till skillnad från de flesta andra tillverkare, utförs första jäsningen fortfarande i små ekfat. De undviker noggrant malolaktisk jäsning så att vinerna behåller all sin naturliga fruktighet.

Då de också är ett av Champagnes minsta producent, tar de inte ut någon hög ”namnavgift”, som de stora Champagnehusen gör, utan här får du finess, elegans och exklusivitet till mycket bra prisvärdhet. De får ständigt höga poäng av kända kritiker, som t. ex Robert Parker.