Strålande till kryddigare köttbitar från kolgrillen, till en klassiska Pastel de Choclo (kött- och majsgryta) eller var lite crazy och testa till sotad lax. Servera i alla fall svalt, kring 17-18 grader och gärna efter en stund i karaff.
Aromatisk, fruktig och kryddig doft med mycket mörka bär, intensiva röda blommor och tjära tillsammans med rostade ekfatstoner. Rund, stor och fruktig smak med mycket björnbär, peppar, plommon, rosor och kakao. Spännande, frisk syra och en stor kropp före en lång, kryddig avslutning.
Garcia + Schwaderer är efternamnen på paret Constanza och Felipe som träffades när de jobbade på en av Chiles största vinproducenter 2001. Under några år mognade idén om att starta eget och 2006 gjorde de slag i saken och drog igång sin egna vinproduktion. Efter att i många år behövt se fantastiska små odlingar druvor passera då de varit för små för de stora producenterna de jobbade för kunde de äntligen välja fritt bland den otroliga frukt som Chile har förutsättningar att odla.
Utmärkelser
94 poäng eRobertParker.com
92 poäng James Suckling