Garcia + Schwaderer Vigno Carignan 2014 Carignan

Garcia + Schwaderer Vigno Carignan 2014

Pris 342 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Remix by Las Mercedes 2017

Pris: 229 kr

Riktigt cool, rå blend från trollkarlen Julio Bouchon

Lagring
Drick nu men kan sparas till 2027
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Carignan
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Aromatisk, fruktig och kryddig doft med mycket mörka bär, intensiva röda blommor och tjära tillsammans med rostade ekfatstoner. Rund, stor och fruktig smak med mycket björnbär, peppar, plommon, rosor och kakao. Spännande, frisk syra och en stor kropp före en lång, kryddig avslutning.

Utmärkelser

94 poäng eRobertParker.com
92 poäng James Suckling

Passar till

Strålande till kryddigare köttbitar från kolgrillen, till en klassiska Pastel de Choclo (kött- och majsgryta) eller var lite crazy och testa till sotad lax. Servera i alla fall svalt, kring 17-18 grader och gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Garcia + Schwaderer är efternamnen på paret Constanza och Felipe som träffades när de jobbade på en av Chiles största vinproducenter 2001. Under några år mognade idén om att starta eget och 2006 gjorde de slag i saken och drog igång sin egna vinproduktion. Efter att i många år behövt se fantastiska små odlingar druvor passera då de varit för små för de stora producenterna de jobbade för kunde de äntligen välja fritt bland den otroliga frukt som Chile har förutsättningar att odla.