Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga appellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!

Passar till

Servera runt 8-12°C och då gärna till något asiatiskt. Också bra till fisk, chark- och ostbrickan, grillat fläsk, eller bara som aperitif.

Produktinformation

Lagerstatus
61 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Halvtorrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Vouvray
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Chenin Blanc
Druvor
100% Chenin Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.9 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Kategorier
 • Producent

  Famille Bougrier

  Allt började år 1885, när Achille Guenault-Cousin upptäckte "Plateau des Hauts Lieux" i Touraine-regionen som ligger i staden Saint Georges sur Cher.

 • Huvuddruva

  Chenin Blanc

  Chenin Blanc eller Steen som druvan heter i Sydafrika.
  Allt från härligt friska och mineraldrivna till söta och långlivade viner. Lätt att hänföras när man upptäckt all den kvalitet som Chenin Blanc har att erbjuda.

 • Region

  Loire

  Längs med den 100 mil långa Loirefloden finner vi en förtrollande vacker dal med rik grönska och dynamiskt klimat. Välkommen till Frankrikes trädgård - Val de Loire!

 • Distrikt

  Vouvray

  Chenin Blanc-viner från Loiredalen i Frankrike.
  Viner gjorda på Chenin Blanc druvor är inte så berömda. Men torra såväl som söta viner gjorda på druvan är intressanta.