• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Famille Bougrier Collection Sancerre 2019 Sauvignon Blanc

Famille Bougrier Collection Sancerre 2019

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
127 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Frisk & Aromatisk
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Sancerre
Klassifikation
AOC
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Aromerna har en fruktig och blommig bukett. Smakerna är livliga, krispiga och välbalanserade, med ett unikt mineraluttryck från Sauvignon blanc.

Passar till

Serveras kyld 10-12°C som aperitif eller tillsammans med vänner, eller runt 12-14°C till t.ex. en fisktartar, en elegant fiskrätt med vit smörsås, en omelett med kantareller, eller bräserad skinka med en vit sås.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!

Populära viner med samma druva

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS