Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Vin de France Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
  • Eko
Domaine Jonathan Maunoury Ephémère Cabernet Sauvignon

Domaine Jonathan Maunoury Ephémère

239kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Domaine Jonathan Maunoury Ephémère Cabernet Sauvignon
Domaine Jonathan Maunoury Ephémère 239kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
59 st

Läckert kryddig natur cab-blend från Loire!

Vinet lyfter elegansen i rätter med lamm, som örtkryddade lammkotletter, och utmärkt med vilt som hjortfilé eller ankbröst med en rödvinssky. För en enklare middag kan det också harmoniera med rustika rätter som svamprisotto eller en hemlagad pizza med färska örter och prosciutto. Den naturliga friskhet och rena smaken gör det till ett utmärkt val till lagrade ostar som Comté eller Gruyère. För bästa smakupplevelse, servera vinet vid 16–18 grader.

Ephémère är Jonathans signaturvin, och är en spegling av den kalkrika jorden i Puy Notre Dame. Resultatet av både experimentellt nytänkande och traditionellt hantverk. Doften öppnar med en inbjudande och elegant aromatik av mogna svarta vinbär och björnbär i centrum, omgivna av subtila nyanser av kryddor som svartpeppar och kanel. I bakgrunden vilar en frisk örtighet, som rosmarin och lagerblad, tillsammans med en subtil mineralitet som för tankarna till våt kalksten. På gommen är vinet en njutning för alla sinnen. Ett medelfylligt vin med en mjuk och harmonisk struktur. Smakerna av mörka bär intensifieras och kompletteras av en frisk syra som ger en fantastisk balans. Kryddigheten från doften går igen i smaken, tillsammans med en touch av lakrits och en delikat, silkig tanninstruktur. Avslutet är långt och komplext, med en rik mineralitet.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Terroir:

Jordarna är ler- och kalkrika, med tuffeau (en typ av kritkalksten). Vingårdarna är belägna på höjden av Puy Notre Dame.

Vitikultur:

Guyot-Poussard-beskärning tillämpas. Manuell knoppning, naturlig markvegetation och ytlig jordbearbetning. Behandlingar med koppar och svavel förstärkta med växtbaserade infusioner (nässla och åkerfräken) och växtbaserade gödselmedel (nässla och vallört). Biodynamisk filiosofi utkämpas, och vingårdarna är ekologiskt certifierade sedan 1998.

Vinifikation:

Druvorna skördas manuellt i lådor om 25 kg. Vinet vinifieras med hela druvklasar utan extraktion. Spontan jäsning med inhemsk jäst utan tillsatt sulfit. Maceration i 2-3 veckor i tankar (rostfritt stål och fiber). Årgången 2019 lagrades i 400 liters ekfat (äldre) i 21 månader. Årgången 2020 lagrades i tankar i 9 månader. De två årgångarna blandades och buteljerades i juli 2021. Vinet är ofiltrerat, oklarat och utan tillsatt sulfit.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt