Beskrivning

Historien om François Millet startade 1850, då domänen grundades av förfäderna Bernard och Pierre. Vingården ligger i departementet Bué, ca två timmars bilresa från Paris, precis intill Loire-floden.

Bernard och Pierre, som tidigt märkte att jorden på deras ägor var av högsta kvalitet för druvodling, började odla Sauvignon Blanc och Pinot Noir. De hade bägge en välutvecklad smakpalett och insåg att det inte var helt lätt att få ut terroirens subtilitet. Därför la de stor vikt vid att vårda sina rankor och också se till att de följde de, för tiden, senaste tekniska innovationerna.

Idag om du åker för att besöka domänen kommer du träffa familjens femte generations vinodlare, Monique, François eller Nicolas.

Passar till

Servera svalt, runt 6-8°C, till en sallad Nicoise, grillade citronhönsbröst och mexikanska rätter som fisk tacos och ceviche. Också bra till grillad fisk, eller grillat vitt kött.

Produktinformation

Lagerstatus
192 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Sancerre
Producent
Domaine Francois Millet
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Domaine Francois Millet

  Internationellt erkända Sancerreviner.
  Domaine Francois Millet är en vinmakare i Bué en Sancerre i franska Loiredalen.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Loire

  Längs med den 100 mil långa Loirefloden finner vi en förtrollande vacker dal med rik grönska och dynamiskt klimat. Välkommen till Frankrikes trädgård - Val de Loire!

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Den eftertraktade bråkstaken!