• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Château Puech Redon Apparente Blanc 2020 Grenache Blanc

Château Puech Redon Apparente Blanc 2020

Pris 149 kr
Lagerstatus
489 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene (ofiltrerat)
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Distrikt
Cévennes
Klassifikation
IGP
Producent
Domaine Puech Redon
Huvuddruva
Grenache Blanc
Druvor
50% Grenache Blanc, 40% Viognier, 10% Roussanne
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Smaken är fylld av mineralitet, citrus, tropisk frukt samt läckra och saftiga och krispiga smaker av Granny Smith äpplen.

Passar till

Château Puech Redon Apparente Blanc 2020, bör avnjutas svalt mellan 6-10 grader. Gärna till lättare fisk och skaldjursanrättningar som en Ceviche, charkbrickan, kittostar, aperitifer eller avnjutas precis som det är i sin enkelhet.

Beskrivning

Krispig fräschör!

Château Puech Redons odlingar ligger i Languedoc Roussillon och Gard-departimentet.

Vid foten av Cévennes växer vinrankorna på halvkullar i sydlig riktning. Jordmånen består av lera och kalksten. Växlingen mellande de medelhavsvarma dagarna och friska nätter skapar de ultimata förutsättninggarna för den speciella terroir som druvorna växer i.

Odlingen, produktionen, samt buteljering sker på den egna vingården och alla viner är ekologiskt certifierade. Allt sker med respekt för naturen och den hållbara utveckling.

Château Puech Redon är starkt engagerade i att värna om de vilda djur samt faunan i den omgivande naturen, i syfte att minska på det mänskliga miljöavtrycket.

De är extremt stolta över att fortsätta den tradition som har en kulturell dimension. Alla druvor skördas för hand, vinifieringen tillåter endast den naturliga jästen som finns på vingården och i vineriet. Vinerna är inte förfinade samt med en väldigt försiktig och nästintill obefintlig filtrering vid buteljering.

Tillsats av S02 användes endast om det är absolut nödvändigt. Denna typ av tillvägagångssätt gör det möjligt för viner att helt uppvisa den underbara terroirens potential.

Viner väl värda att upplevas!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS