• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 35 171 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Krispig fräschör!

Château Puech Redons odlingar ligger i Languedoc Roussillon och Gard-departimentet.

Vid foten av Cévennes växer vinrankorna på halvkullar i sydlig riktning. Jordmånen består av lera och kalksten. Växlingen mellande de medelhavsvarma dagarna och friska nätter skapar de ultimata förutsättninggarna för den speciella terroir som druvorna växer i.

Odlingen, produktionen, samt buteljering sker på den egna vingården och alla viner är ekologiskt certifierade. Allt sker med respekt för naturen och den hållbara utveckling.

Château Puech Redon är starkt engagerade i att värna om de vilda djur samt faunan i den omgivande naturen, i syfte att minska på det mänskliga miljöavtrycket.

De är extremt stolta över att fortsätta den tradition som har en kulturell dimension. Alla druvor skördas för hand, vinifieringen tillåter endast den naturliga jästen som finns på vingården och i vineriet. Vinerna är inte förfinade samt med en väldigt försiktig och nästintill obefintlig filtrering vid buteljering.

Tillsats av S02 användes endast om det är absolut nödvändigt. Denna typ av tillvägagångssätt gör det möjligt för viner att helt uppvisa den underbara terroirens potential.

Viner väl värda att upplevas!

Passar till

Château Puech Redon Apparente Blanc 2020, bör avnjutas svalt mellan 6-10 grader. Gärna till lättare fisk och skaldjursanrättningar som en Ceviche, charkbrickan, kittostar, aperitifer eller avnjutas precis som det är i sin enkelhet.

Produktinformation

Lagerstatus
415 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Distrikt
Cévennes
Producent
Domaine Puech Redon
Huvuddruva
Grenache Blanc
Druvor
50% Grenache Blanc, 40% Viognier, 10% Roussanne
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Domaine Puech Redon

  En ekologiskt certifierad domän fylld av skog och vingårdar

 • Region

  Languedoc-Roussillon

  Mellan Provence och Pyreneérna i Sydfrankrike ligger Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes viktigaste vinregioner när det gäller kvantitativ produktion. Trots detta är Languedoc-Roussillon ett outforskat område om man talar med gemene man utanför Frankrikes gränser.

 • Distrikt

  Cévennes

  Viner odlade i bergen i södra Frankrike.
  Cévennes - samlingsnamnet för viner som blir odlade i norra delen av Languedoc. Där hittar man druvor som växer på sluttningar mellan kastsanjeodlingarna.

 • Kategori

  Alkoholfritt vin

  Alkoholfritt vin är en konst i sig. Våra duktiga sommelierer har sökt med ljus och lyckta för att hitta de absolut bästa alkoholfria vinenrna. Idag är vi stolta över vårt alkoholfria sortiment och du hittar alla här!